izorzok

Ezt a kását köretnek is készíthetjük húsételek mellé. ... A gyerekek kedvéért mézzel, cukorral, vagy dióval, lekvárral ízesítve is nagyon finom,.

Gombás pulykamell. Hozzávalók: (6-8 főre) 1 nagy fej vöröshagyma, másfél kg pulykamell, 1 fakanál ... A megpuhult pulyka levéből veszünk ki egy keveset,.

Abroszban főtt grízes rétes. Hozzávalók: (1 cipóhoz) fél kg liszt ... grízes töltelékhez: 1 dl étolaj, 50 dkg búzadara, 30 dkg kristálycukor. A tálaláshoz 2.

A bogrács alját szalonnaszeletekkel kibéleljük, ráhelyezzük a kaprot, és a töltelékeket. Felengedjük annyi vízzel, hogy az edény tartalmát ellepje, ...

Szalalkális tészta. Hozzávalók: (nagy adag süteményhez) 1 kg liszt, 35 dkg kristálycukor, 25 dkg sertészsír, 4 tojás, 3 dl tej, 2 dkg szalalkáli, ...

Hozzávalók: (8 főre) 50 dkg csicseriborsó, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 ... A csicseriborsót a főzés előtt 36 órára, bő vízbe beáztatjuk.

Hozzávalók: 30 dkg búzadara, fél liter tej, 3 evőkanál tejföl, 2 tojás, ... A búzadarát a tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a gríz megdagadjon.

Kelt krumplis-fahéjas palacsinta. Hozzávalók: 5 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 50 dkg liszt, 3 tojás, 1 teáskanál só, fél dl étolaj.

Ebbe öntjük a piskóta alapot. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor megrepedhet a ...

Két deci langyos vízbe kevés cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. ... mák, 10 dkg darált dió, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 4 dl tej, ...

Hozzávalók: másfél kg szőlő, 3 evőkanál cukor, néhány darab egész fahéj és szegfűszeg, 1 dl főzőtejszín, ... A rétes tetejére 2 dl tejföl, 5 dkg porcukor.

Betyár zöldbableves. Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, ...

Hozzávalók: 50 dkg csicseriborsó, 50 dkg füstölt sonka, 2 sárgarépa, 2 ... A kukoricakását előző este beáztatjuk, hogy lerövidüljön a főzési ideje.

Gyerekeknek cukorral szórva is készíthetjük. Savanyú tojás leves. Hozzávalók: fél dl étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 csapott kávéskanál őrölt kömény, 1.

Savanyú káposztás metélt tészta. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg vágott savanyú káposzta, ... Sült oldalas burgonya gombóccal, párolt káposztával.

Egy nagyobb tálon együtt tálaljuk a sült orját a hagymás krumplival, ... Amikor szép aranyló pirosra sült, még a tepsiben átkenjük cukros vízzel.

előmelegített sütőben szép színesre, ropogósra sütjük. Borsos pisztráng juhtúrós puliszkával. Hozzávalók: 5 pisztráng, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ...

Amikor már félig megpuhult, felöntjük két liter ... A tésztát vékonyra kisodorjuk, és felülről kezdve vízszintesen egy vékony hagymás-.

Ízőrzők – Szigliget – receptek ... Szigligeti fogas. Hozzávalók: egy kb. 1,2 kilónyi tisztított fogas, só, őrölt feketebors, 30 dkg.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 5 dkg búzadara, 1 tojás, másfél teáskanál ... kakaó, fél csomag sütőpor, 1 narancs reszelt héja, 2 evőkanál víz.

zeller, karalábé, krumpli, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma. ... Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 4 tojás, 1 kg tehéntúró, 2 csomag.

Tojásos nokedli tojás nélkül. Hozzávalók: 70 dkg liszt, 3 tojás, 3 teáskanál só, 10 dkg húsos szalonna, 4 evőkanál étolaj, 0,5 kg szikkadt kenyér, ...

Tökös-mákos rétes. Hozzávalók: A rétestésztához: 1 kg búzaliszt, 15 dkg rétesliszt, 1 evőkanál só, langyos víz. Az abrosz szórásához liszt, a rétestésztára ...

Habos kávé. Hozzávalók: fél liter víz, 4 evőkanál cikória kávé, fél liter tej, ízlés szerint méz. A vizet felforraljuk, habverővel folyamatosan verve ...

Tökös-túrós sodort rétes. Hozzávalók: (3 tepsi, 15 rúd réteshez) a tésztához: 60 dkg liszt, 4 dl tejföl, 2 tojás, csipetnyi só.

Kreplsuppe – rizses fánkos leves. Hozzávalók: egy tyúk apróléka, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem gyökér, 10 dkg karalábé, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, ...

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos. Hozzávalók (12 lángoshoz): 3 kg liszt, másfél kg krumpli, só, 15 dkg élesztő, 60 dkg tepertő, 50 dkg reszelt sajt, ...

Ízőrzők-Zalaegerszeg http://www.mo-ka.hu e-mail: [email protected] Tel: +36 84 350 634 Postacím: 8601 Siófok, Pf. 282. Ízőrzők – Zalaegerszeg – receptek.

Ízőrzők – Nagydobos – receptek. Nagydobosi sütőtök krémleves. Hozzávalók: 60 dkg sütőtök, 3 dkg margarin (vaj), 1 evőkanál liszt, 2 dl tej,.

Ízőrzők – Kiskunhalas – receptek. Sonkaléleves. Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, ... Húsos rakott tészta ... Ráhalmozzuk a darált húsos masszát,.

Diós kosárka. Hozzávalók: 4 tojás sárgája, 2 evőkanál porcukor, 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, csipetnyi só, fél csomag sütőpor, 1 citrom.

Amikor az oldalas puhára főtt a levesben, hozzátesszük az előfőzött ... Hozzávalók: egy kg krumpli, 2 púpos evőkanál sertészsír, 2 teáskanál só, 5 dkg.

Ízőrzők - Györköny – receptek. Krumplis gombócleves ... A puhára főtt krumpli nagyobb részét még forrón áttörjük. ... Összekeverjük, és kenyérrel, vagy főtt.

A sült zöldségekhez: 1 piros paprika, 1 cukkíni, 1 zöldpaprika, 1 póréhagyma, 10 dkg vaj, só. A díszítéshez citrom, petrezselyem zöldje. A pisztrángot sóval ...

Ízőrzők – Csolnok – receptek. Paradicsomos savanyú máj ... Krumplinudli párolt káposztával. Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, só, 1 dl étolaj, ...

A levesbe beletesszük a felaprított zöldségeket – sárgarépát, zellert, petrezselymet, karalábét – és ezekkel együtt főzzük tovább. Rántást készítünk.

A lisztes sterchez: 1 nagyobb burgonya, só, 20 dkg sertészsír, 50 dkg liszt. ... tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom héja, ...

A medvehagymát megpároljuk, a zsírral együtt leturmixoljuk. ... tejfölös habarással még segíthetünk rajta. ... Medvehagymás pogácsa. Hozzávalók: 2 dl tej, ...

babád, akkor neki csinálj egy diós töltelék nélküli sarkot a tepsiben. Hozzávalók. 1 kiló pulykamell ... Nem fogsz csalódni ebben a „lájtos” bejgliben.

Vadraguleves. Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, fél zellergumó,. 15 dkg zöldborsó, 50 dkg burgonya, 1 paradicsom, ...

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.